Referenser

Foto : Rickard Kilström

Foto : Rickard Kilström

En referens är en källhänvisning i en text eller i en litteraturlista. Referensen gör det möjligt att hitta källan och läsa själva texten. Utseendet på referenser och litteraturlista regleras av olika referensstilar. Vanliga stilar är till exempel Oxford, Harvard och APA. Källhänvisningar i en löpande text skrivs antingen inom parentes eller med ett nummer. När parentes används anges författare, publiceringsår och ibland sidhänvisning. Exempel: (Säljö 1998, s.34)

Tolka referenser i litteraturlistan

Letar du efter kurslitteratur på biblioteket? För att hitta din kurslitteratur behöver du känna till hur man tolkar referenserna i kursens litteraturlista. Ta en titt på litteraturlistan här nedanför. Där ser du referenser till fem olika typer av publikationer och hur varje referens är uppbyggd. Om du håller muspekaren över dem så ser du vilken publikationstyp det rör sig om.

bok

kapitel_i_en_bok

artikel_i_en_tidskrift

rapport_i_en_utgiven_serie

webbplats

Kategorier:Referenshantering